Wysłany: 2007-05-24, 17:56 Star Wars Pocketmodels TCG
Szykuje się nowa kolekcjonerska gra w świecie Star Wars. Chodzi mi konkretnie o Star Wars Pocketmodels TCG, która będzie robiona przez Wizkids.
Gra ma być mieszanką gry w stylu Pirates CSG z grą karcianą. Zasady mają być proste. W grze będziemy strzelać się własnoręcznie złożonymi stateczkami (takie same rozwiązanie jak we wspomnianym już wcześniej Pirates).
Premiera zapowiedziana jest na czerwiec. Prawdopodobnie cena startera w Polsce będzie wynosiła 55 zł, a boostera 17 zł. Jak więc można się było spodziewać jest dużo tańsze niż SWM.
Ja przyznam, że sprawa mnie zainteresowała, a wy co na to powiecie ?
Ja to już [fiu fiu fiu].
Kiedyś zbierałem CCG i jak sprzedałem to straciłem ok 500zł
Potem SWM gdzie niektóre figurki kosztowały po 120zł (Maul), czy Windu (90) a teraz maula widziałęm za 25 zł
Pockety wracają! Wygląda na to, że tym razem uda się je bardziej rozkręcić. Na razie chętni do gry to Abad, Kilm, Spider i ja. Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam w najbliższy wtorek na spotkanie Cytadeli
To wpadnij we wtorek Ja póki co jeszcze nie mam, ale w grudniu planujemy większe zamówienie i wtedy się zaopatrzę w Imperial Power Packa i jakieś boosterki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum